Enerin

EnerIn EPC Kft.


Az EnerIn EPC Kft. a projekt keretében a depolimerizációs eljárás gyakorlati hasznosítása területén valósított meg új műszaki megoldásokat. A depolimerizáció magas hőmérsékleten, oxigén mentes, vagy oxigén szegény környezetben történő kémiai bontás, amelynek segítségével egy sor anyagot, elsősorban hulladékot lehet olyan módon feldolgozni, hogy abból újrafelhasználható nyersanyagokat tudunk gazdaságosan kinyerni. A projekt eredménye egy olyan eljárás és eszközrendszer, amely a depolimerizáiciós eljáráson alapuló hulladékfeldolgozást kompakt folyamattá változtatja, ahol az eljárás végtermékei azonnal feldolgozható, értékesíthető termékek, anyagok. Az eljárás a hulladékkezelés gazdasági rendszeréhez illeszkedő méretezéssel működik és biztosítja a hulladékfeldolgozás ökológiai hatásainak minimalizálását.

Kutatás-fejlesztésünk eredménye tehát  olyan kifinomult innovatív depolimerizációs eljárás, amely a jelenleg alkalmazott technológiákkal ellentétben a bemeneti anyagokból (hulladékból) úgy állít elő azonnal felhasználható, vagy a hagyományos technológiáknál kedvezőbb tulajdonságú anyagokat, hogy a folyamat során keletkezett környezetterhelő anyagokat csökkenti/semlegesíti.

A depolimerizációt mint eszközt használva olyan eljárásokat dolgoztunk ki, amely a válogatott települési szilárd hulladékot, a települési szennyvizet, a meglévő hulladéklerakókból áradó depónia gázt és a települési gumi hulladékokat rentábilis módon képes kezelni úgy, hogy a technológia folyamán keletkező káros anyagokat a folyamat közben csökkenti/semlegesíti és a folyamat végén azonnal újrafelhasználható alapanyagok keletkeznek.

A projekt eredménye egy olyan öregítő eljárás, amely a bementi hasznos anyag öregítésével képes növelni annak energiatartalmát.