Enerin

Ezrt-AquaSave Finance Kft.

Ismertető:
A társaság egy olyan telepített, víztakarékos elemeket alkalmazó optimális értékesítési, bérbeadási, hasznosítási rendszeren dolgozik, amelynek révén a víztakarékos elemeket használó egészségügyi közintézmények jelentős megtakarításokat érhetnek el önerő biztosítása nélkül, a szolgáltatás ellenértékét pedig az így elért megtakarítás egy részéből fizetik. A társaság ennek megvalósíthatóságához olyan beszállító partnert keresett, amely Magyarország területére kizárólagossággal rendelkezik az Olaszországban gyártott magas minőségű, világszabadalommal védett vízkőtelenítési eljárással rendelkező perlátorokra, és ezek az eszközök kerülhetnek beépítésre az előbb említett sajátosságokat megvalósító rendszer részeként. A társaság által az előbbiek szerint a telepített, víztakarékos elemeket alkalmazó optimális értékesítési, bérbeadási, hasznosítási rendszer megvalósítása, fejlesztése történik azzal, hogy a projekt a társaság normál működésén túlmutató innovációs tevékenységet is magában foglal. A projekt többek között a FINATECH II. Kockázati Tőkealap által nyújtott forrás felhasználásával kerül megvalósításra.
 
 

FINATECH II. Kockázati Tőkealap
Kockázati Tőke
 

A kedvezményezett neve: 
EZRT-AquaSave Finance Korlátolt Felelősségű Társaság


A projekt címe: 
Egészségügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Módosító hirdetmény - „Egyes kórházak épületeinek vízfelhasználását csökkentő készülékek beépítésével történő energetikai korszerűsítése és kapcsolódó üzemetetési feladatok ellátása” - K. É. - 8035/2018)

A Projekt megvalósulásának helyszíne (település, régió):

 • MÁV Kórház és Rendelőintézet Szolnok
 • Uzsoki utcai Kórház
 • Bajai Szent Rókus Kórház
 • Karolina Kórház és Rendelőintézet, Mosonmagyaróvár
 • Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet, Hatvan
 • Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Eger
 • Szent Borbála Kórház, Tatabánya
 • Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján
 • Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet, Balassagyarmat
 • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet
 • Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Szombathely
 • Magyar Imre Kórház, Ajka
 • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Budapest


A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt során az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartása alatt álló intézményben fogunk, úgynevezett víztakarékos perlátorokat integrálni, melyekkel az eddigi intézményi tapasztalatok szerint 15-30% vízmegtakarítást tudunk elérni. A projekt részét képezi, a megtakarítás folyamatos nyomon követésének, valamint a víztakarékos rendszer hosszú távú fenntartásának érdekében, egy digitális méréstechnikai rendszer, melynek használatával az Európai Uniós irányelveknek megfelelően nem csak új terméket és/vagy innovációt, hanem egy új energiahatékonysági szemléletet is létrehozunk. A méréstechnikai rendszer integrációjával, digitális platformon lesz nyomon követhető az intézmény vízfogyasztásra vonatkozó energetikai térképe. A méréstechnikai rendszer, hitelesített mérők alkalmazásával, a belső elszámolás és folyamatos nyomon követéssel a technológia hosszútávon történő fenntarthatóságának alapját képezi.

A technológia integrációjával csökkentjük a legionella levegőbe jutásának kockázatát.

A termék formaterve, vízkőtelenítési technológiája, illetve a 30%-al nagyobb hordaléktűrő felülete teszi egyedivé a versenytársakéval szemben.

Vízkőtelenítési technológiája világszabadalommal rendelkezik.

Anyagösszetétele és szerkezete lehetővé teszi, hogy az érvényben lévő közegészségügyi rendeleteknek megfelelően a kiemelt osztályokon,- úgy mint intenzív, pulmonológiai osztályok, műtők, onkológiai osztályok stb... esetén is alkalmazható legyen. Más gyártó nem rendelkezik hasonló műszaki és közegészségügyi alkalmazhatóságra vonatkozó EU-s és harmonizált hazai szabványoknak megfelelő minősítési dokumentációval.


A felhívás azonosító jele:
Egészségügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Módosító hirdetmény - „Egyes kórházak épületeinek vízfelhasználását csökkentő készülékek beépítésével történő energetikai korszerűsítése és kapcsolódó üzemetetési feladatok ellátása” - K. É. - 8035/2018)
 

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):
2019. májusától minden kórház számlázása folyamatos, minden projekt befejeződött.

A szerződött támogatás összege: