Enerin

Bemutatkozás

Az ENERIN azzal a céllal alakult, hogy az elavult közvilágítási rendszerek felújításában, ezáltal az energia felhasználás racionalizálásában, komoly szerepet vállaljon.

Tulajdonosi összetétel, szakmai irányítás
Enerin Zrt-t 2011. május 5-én hozta létre magyar magánszemélyek befektetői csoportja azzal a céllal, hogy energetikai célú befektetéseit e holding társaság keretei között valósítsa meg.

A társaság többségi tulajdonosa Németh Attila, aki jelentős szerepet vállalt az ELMIB Zrt. és KÖZVIL Zrt. által megvalósított 120.000 db lámpa korszerűsítésében, mellyel jelentős energiaköltség-megtakarítást értek el a településeken. Az ott eltöltött 10 éve alatt a 400 önkormányzat futó projektjeit koordinálta szakmailag a megvalósítástól az üzemeltetésig.

Feladata a közvilágítási tevékenységek szakmai irányítása, a meglévő projektek üzemeltetése. Továbbiakban felel még a cégcsoport energetikai beruházásainak szakmai irányításáért. Szorosan együttműködik a szerződött önkormányzatokkal, a kiemelt partnerekkel.
Tevékenységének köszönhető, hogy számos eszközgyártó (Magyarországon, Koreában és Bulgáriában egyaránt) a prototípusok tesztelésén és a szakmai tudás átadásán keresztül újabb és újabb generációs termékeket volt képes kifejleszteni, melyek ötvözik a ma elvárt technológiai színvonalat, a közvilágítás szakmai specifikumait és a villamos hálózat rendszerének sajátosságait.

Küldetésünk
Tudás alapú energetikai ESCO társaságként testreszabott szakmai és üzleti megoldásokkal hozzájáruljunk a globális energiahatékonyság növeléséhez.

 

Enerin Greenvill Technologies Kft.

A társaság GPON (Gigabit Passive Optical Network) technológiával optikai hálózatot épít, majd bérbeadás útján hasznosítja azt. Az épített hálózatok minden esetben az előfizetői szolgáltatás átadási pontig a legkorszerűbb szén és fém mentes optikai hálózati és aktív eszközparkkal kerülnek kialakításra, azaz a hálózat FTTH (Fiber To The Home) hálózat lesz. Ez a technológia a kijelölt területeken meglévő elavult hálózatokhoz képest jelentős minőségbeli és szolgáltatásbeli előnyöket és tartalékot hordoz, nő a hálózati teljesítmény, javul a szolgáltatások minősége, így a zavartalan működés hosszútávon garantált. A megvalósuló optikai hálózat a küszöbön álló 5. generációs hírközlési hálózat alapjait képezi, ami szervesen összefügg a Smart Sity programokkal és teletechnikai innovációval. 

Ezrt-AquaSave Finance Kft.

A társaság egy olyan telepített, víztakarékos elemeket alkalmazó optimális értékesítési, bérbeadási, hasznosítási rendszeren dolgozik, amelynek révén a víztakarékos elemeket használó egészségügyi közintézmények jelentős megtakarításokat érhetnek el önerő biztosítása nélkül, a szolgáltatás ellenértékét pedig az így elért megtakarítás egy részéből fizetik. A társaság ennek megvalósíthatóságához olyan beszállító partnert keresett, amely Magyarország területére kizárólagossággal rendelkezik az Olaszországban gyártott magas minőségű, világszabadalommal védett vízkőtelenítési eljárással rendelkező perlátorokra, és ezek az eszközök kerülhetnek beépítésre az előbb említett sajátosságokat megvalósító rendszer részeként.

 

E-Solar Hungary Kft.

A társaság saját beruházásban összesen 5 db 500-600kW-os naperőművet létesített. Az alternatív energiákban rejlő lehetőségek ma az élhető jövő kulcsát jelentik. A napelem parkok számának növelésével is ezt a célt kívánjuk elérni. A naperőmű építés nagyszerűsége abban áll, hogy más technológiákkal ellentétben nem termelnek szén-dioxidot, így óriási szerepük van a 21. század környezetszennyező folyamatainak megállításában, visszafordításában.

Complov Solar Kft.

A társaság saját beruházásban összesen 3 db 550kW-os naperőművet létesített. Az alternatív energiákban rejlő lehetőségek ma az élhető jövő kulcsát jelentik. A napelem parkok számának növelésével is ezt a célt kívánjuk elérni. A naperőmű építés nagyszerűsége abban áll, hogy más technológiákkal ellentétben nem termelnek szén-dioxidot, így óriási szerepük van a 21. század környezetszennyező folyamatainak megállításában, visszafordításában.

Fadd-Solar Alpha Kft.

A társaság saját beruházásban egy 600kW-os naperőművet létesített. Az alternatív energiákban rejlő lehetőségek ma az élhető jövő kulcsát jelentik. A napelem parkok számának növelésével is ezt a célt kívánjuk elérni. A naperőmű építés nagyszerűsége abban áll, hogy más technológiákkal ellentétben nem termelnek szén-dioxidot, így óriási szerepük van a 21. század környezetszennyező folyamatainak megállításában, visszafordításában.

Fadd-Solar Béta Kft.

A társaság saját beruházásban egy 600kW-os naperőművet létesített. Az alternatív energiákban rejlő lehetőségek ma az élhető jövő kulcsát jelentik. A napelem parkok számának növelésével is ezt a célt kívánjuk elérni. A naperőmű építés nagyszerűsége abban áll, hogy más technológiákkal ellentétben nem termelnek szén-dioxidot, így óriási szerepük van a 21. század környezetszennyező folyamatainak megállításában, visszafordításában.

Enerin ESCO Kft.

A Társaság ESCO (Energy Saving Cooperation) finanszírozás keretében közvilágítás korszerűsítést hajt végre. Cégünk előfinanszírozza a teljes beruházást, s költségei a korszerűsítés következtében az önkormányzatoknál keletkező energiadíj-megtakarításból térülnek meg, melyet az önkormányzatok bérleti díj formájában fizetnek meg számunkra. A meglévő közvilágítási berendezések korszerűsítésén, esetleges bővítési igényeként túl, innovatív megoldásként SMART SYSTEM Intelligens közvilágítási oszlopok felállítását is felajánljuk az önkormányzatok részére.